Kublon Blogilauantai

Kublo eli Keski-Uudenmaan blogit järjesti 6.10.18 Hyvinkään kirjastossa Blogilauantain. Paikalle saapui parisenkymmentä uteliasta kuulemaan viittä Kublon jäsentä. Blogien aihealueet ovat moninaisia: lapsiperheiden arjesta remontointiin, puutarhan hoidosta sisustukseen ja sisällöntuotantoon.

Bloggareita pidetään mikro- tai makrovaikuttajina lukijamäärän mukaan. Pienelle, rajatulle kohderyhmälle kirjoittavista mikrovaikuttajista ollaan nyt kiinnostuneita.

Muokattu_rva_Sana
Ruova Sana esittelee blogiaan.

Kublo on perustettu pari vuotta sitten, ja sillä on noin 30 bloggaavaa tai vloggaavaa jäsentä. Useimpia jäseniä yhdistää se, että he eivät päätyökseen kirjoita, vaan bloggaus on harrastus. Jäseneksi pääsy edellyttää säännöllisyyttä kirjoittamisessa; päivityksiä tulisi olla vähintään yksi kuukaudessa.

Kun kirjoittaminen on säännöllistä, myös juttuaihioita täytyy keksiä jatkuvasti. Sarin puutarhojen bloggari kertoi ideoivansa aiheita kuukaudeksi eteenpäin. Ajankohtaisuus kirjoituksissa säilyy, koska postaukset seuraavat vuoden kiertoa puutarhatöissä. Korpinkiven tuvan kirjoittaja kertoi keräävänsä ideoita myös toisista blogeista.

Blogien kuvittaminen on tärkeä osa sisällön tuottamista. Villa Kotirannan bloggari käyttää omia valokuviaan koko postauksen tarinan runkona. Alun perin kuvia voi olla jopa satoja, joista valikoituu 6 – 7. Kuviin merkitään vesileimana blogin nimi. Tekstien avainsanojen ja kategorioitten lisäksi myös kuvat tulisi nimetä ja mainita niissä esiintyvät henkilöt, tuotteet ja firmat. Ilmaisia kuvapankkejakin voi käyttää, mutta niiden avulla ei saa aikaan personoitua blogia.

4DAC0B77-0A5D-4FA6-B0F6-548EBB7D2613

Kaikkeen bloggaukseen kuuluu markkinointi. Blogiin kirjoittaminen ei yksin riitä, vaan postaukset tulisi jakaa Facebookissa, Instagramissa, mahdollisten yhteistyötahojen sivuilla sekä bloggaajien omissa yhteisöissä. Tähän tarkoitukseen myös Kublolla on oma sivunsa, jolla on linkit kaikkien jäsenten blogeihin.

Koska blogi on aina henkilökohtainen, bloggarin tulee rajata oman yksityisyyden rajat. Missä määrin on valmis avaamaan omaa tai läheistensä elämää, jos ollenkaan. Toisaalta mitä etäisempi kirjoittaja lukijoilleen on, sitä vähemmän postaukset kiinnostavat.

Lue lisää tapahtuman esiintyjistä

http://sarinpuutarhat.blogspot.com/

https://maa-tuskat.blogspot.com/

http://villakotiranta.blogspot.com/

https://www.vauva.fi/blogit/koivulan-emanta

http://www.rouvasana.fi/blogilauantai-jakaa-parhaimmat-vinkit/

ja Kublosta

https://kublo.fi/

 

 

4 thoughts on “Kublon Blogilauantai

  1. Lämmin kiitos käynnistäsi! Oli iloista saada kuulijoiden ja osallistujien joukkoon myös jo hyvän aikaa blogannut <3. Kiitos, että jaoit Blogilauantaissa ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Vertaistuki ja uusien näkökulmien synnyttäminen on parasta, mitä tämän kaltaisissa tapahtumissa voi saada. Sisältöjen tuottamisen ja bloggaamisen iloa syksyysi!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: