Musta matkalaukku

Eija Piekkari 2017: Musta matkalaukku. MurhaMylly 158. Myllylahti, Espoo. 332 s.

Musta matkalaukku on Eija Piekkarin kymmenes teos, jossa pääosassa on rikosylikonstaapeli Kristiina Elo. Teos alkaa, kun Krisse herää tokkuraisena vieraan miehen kanssa kellariin lukittuna. Tapauksen tutkinta alkaa kadonneen etsintänä ja poliisin huumaamisen selvittelynä.

 

Piekkari 2017

 

Henkilögalleria on vakuuttava: hollolaiset Kosolan veljekset ilmaantuvat koteihin kutsumatta sahtikanisteri mukanaan, ja aseman poliisien väliset henkilösuhteet piirtyvät näkyviin nopeilla täsmällisillä vedoilla.

”Nainen ei ole lähtenyt mihinkään tai korkeintaan tullut Lahteen ja majoittunut hotelliin, mutta onpa saanut miehensä huolestumaan.” Pepe meni aivan Annan eteen ja tapitti tätä silmiin. ”Tällä inttämisellä tästä päivästä tulee taas pitkäkestoisen tutkinnan pitkäkestoinen päivä.”

EIJA PIEKKARI

Juha Juurmäen, yksinäisen miehen, kohtalo kuvataan koskettavasti ja toisaalta uhkaavasti. Perheriidan jälkeen Krisse päätyy rikkomaan poliisia velvoittavia sääntöjä saadakseen varmuuden Juurmäen tilanteesta.

Tarinaa kuljetetaan varmanoloisesti Lahdessa poliisiasemalla, Hollolassa Krissen ja Aksun kotona ja naapurustossa. Pikku-Vesijärven rannassa Krisse unohtuu muistelemaan omia seurusteluaikojaan. Lukijana itse koin koti-ikävää entistä kotikaupunkia kohtaan Krissen kulkiessa Mariankadun portailla ja mitä ilmeisimmin tullessa lounaalta kahvila Sinuhesta.

Päätyessään umpikujaan tutkinnassa Krisse pyytää apua Tampereelta. Tutkinta nytkähtää kuin nytkähtääkin eteenpäin komisario Sakari Koskisen neuvoilla. Veto on kirjailijalta yllättävä, mutta inhimillinen; jostain kaikkia muita auttava viranomainen apua pyytää.

 

Musta matkalaukku

Teos oli itselleni ensimmäinen lukemani Piekkarin teos. Kaiken kaikkiaan Musta matkalaukku on selkeästi kirjoitettu ja viihdyttävä dekkari.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: