Kirjan ja ruusun päivä 23.4.

Tänään vietetään kirjan ja ruusun päivää. Perinne alkoi Barcelonasta vuonna 1925,  ja sen mukaan mies antaa naiselle ruusun ja nainen miehelle kirjan. Päivää voi viettää muillakin tavoin. Suomalaisessa Kirjakaupassa tarjolla oli – pullakahvien lisäksi – sokkotreffit.

Sokkotreffit

Paperikassien kylkeen oli määritelty, kuka seuraa hakee ja joihinkin myös ikäsuositus. Sarjakuvadekkarin lupaus ”road tripistä” oli sen verran kova, että tartuin siihen.

Kaupan päälle jaettavana teoksena oli tänä vuonna Leena Lehtolaisen Turmanluoti, jonka asiakkaille tarjoaa Kirjakauppaliitto. Ideana on, että teoksen voi saada vain kirjan ja ruusun päivänä muita kirjoja ostaessaan.

Bonuskirja

En tällä kertaa kirjoita arviota Lehtolaisen teoksesta, mutta lyhyen sitaatin tarjoan ja senkin aivan teoksen alusta:

Seisoin omassa keittiössäni ja tuijotin kiväärin piippuun.

LEENA LEHTOLAINEN

Miten tuollaisen alun jälkeen kirjan voi laittaa sivuun odottamaan huomisiltaa? Helposti, jos tarjolla on sokkotreffit. En tietenkään aloittanut kirjasaaliin perkaamista Lehtolaisesta, kerran vieressä odotti yllätys. Lähtisinkö sokkotreffeille? No, tietenkin, mitä muutakaan sitä maanantai-iltana tekisi.

Kovaksikeitetty sarjakuvadekkari Raid ja mustempi lammas on vuodelta 2016 ja Arktisen Banaanin tuotantoa. Tekijöinä ovat Harri Nykänen ja Jussi Piironen. Ja kyllä. Raid toimii myös sarjakuvana.

Ja aivan varmasti kyllä. Kotiin kannattaa palata sokkotreffien kautta! Yksityiset asiat ovat yksityisiä, mutta koska viimeksi pääsit sokkotreffeillä vesijumppaan Janssonin kanssa?

Janssonin_vesijumppaNiinpä.

 

 

Harri Nykänen ja Jussi Piironen 2016. Raid ja mustempi lammas. Arktinen Banaani, Viro. Ulkoasu Jussi Piironen, taitto Kimmo Mustonen. 87 s.

Leena Lehtolainen 2018. Turmanluoti. Kirjakauppaliitto, Helsinki. Kannen suunnittelu Noora Iloranta. 128 s.

 

 

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: