Kuolema rannalla

Eija Piekkari 2018. Kuolema rannalla. MurhaMylly 177. Myllylahti, Espoo. 352 s.

Eija Piekkarin uusin teos työntää rikosylikonstaapeli Kristiina Elon kovan paikan eteen. Työtä pitäisi tehdä, vaikka yksityiselämä heittää eteen vastoinkäymisen toisensa jälkeen. Varsinainen poliisityö alkaa Hollolan Tiilijärven rannalta, kun pukukopista löytyy kuristettu nainen.

3A208952-C5FF-460B-9C70-2576D8127D02

Lukija eläytyy Krissen ponnisteluihin paikallaan junnaavissa tutkimuksissa, sillä pääosaan nousee Aksun loukkaantuminen.

¨Sairaanhoitajan mentyä Krisse kasteli kasvonsa lavuaarin yllä ja hankasi niitä pitkään paperilla, joka tuntui karhealta ihoa vasten. Hankaaminen rauhoitti jollain tavalla. Se sai hänet pois epätodellisesta olotilasta, että kaikki oli vinossa. Niina ja Jere. Tajuton Aksu. Palanut talo.”

EIJA PIEKKARI

Kirjailija on vahvoilla kuvatessaan keski-ikäisen naisen, rikosylikonstaapelin, yksityiselämää. Nainen kantaa huolta miehestään, naapureiden vakuutuksesta, kyläläisen liiasta juomisesta ja työkavereiden epäonnistuvasta parisuhteesta. Jossain vaiheessa alkaa blokkaaminen; kun työkaveri on valitsemassa mautonta hääpukua, neuvomiseen ei enää riitä energia. Krissen pelko sairaalasta tulevia soittoja kohtaan on käsin kosketeltavaa. Jokainen tuntee öisin murehtivan naisen omasta elämästään. Jollei sitten itse ole sellainen.

Teoksessa ovat mukana edellisestä kirjasta tutut henkilöhahmot ja poliisit. Lahden poliisiasemalla mennään yhteen ja erotaan; henkilöstön suhteiden muutoksia seuraa kuin vanhoja kavereitaan. Niin kiinnostavaa kuin se onkin, välillä toivoisi, että poliisien työn kuvaus olisi napakampaa, sillä pelkät ihmissuhteet eivät kannattele juonta.

Liina-Kasola ja Keppi-Kasola kuljettavat sahtia entiseen tapaan ja ilmaantuvat paikalle toistuvasti. Piekkari luo myös uhreja ympäröivästä naapurustosta täyteläisiä kuvauksia. Pienissä yhteisöissä tiedetään naapurin asiat vähintään yhtä hyvin kuin omatkin ja käytetään naapurin vara-avainta välillä omiinkin tarpeisiin.

D9202840-F9C8-4A17-8022-A89446060AD7

Teosta lukee mielikseen, ja se sopii erinomaisesti hyggeilyyn marraskuun pakkasiltojen aikana. Viipyilyä teoksen parissa haittasi vain lyhennetty laina-aika.

Kommentointi on suljettu.

Perusta blogi WordPress.comiin.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: