Usvassa uinuu uhka

Hanne Dahl 2019. Usvassa uinuu uhka. MurhaMylly 182. Myllylahti, Espoo. 336 s.

Usvassa uinuu uhka kuuluu Hauhosta kertovaan sarjaan. Kuudennessa osassa keskitytään Villa Ankerin asukkaisiin ja selvitetään sekä murhaa että tapon yritystä. Mukana ovat tutut poliisit Pirkka Juutilainen ja Päivikki Noro, jotka kulkevat Hauholle Hämeenlinnan poliisiasemalta.

Taidemaalari Viola Ankerin huvilassa on koolla merkillinen kokoelma enemmän ja vähemmän koulutettuja sukulaisia, työntekijä Pinni Lundgren ja tämän miesystävä Hepa Kettunen sekä muita miesvieraita. Seurue viettää yhdessä vapunaattoa kosteissa merkeissä, varsin suomalaiskansallisesti siis. Vappuaamu valkenee varsin karusti.

38BC80BB-068D-457B-B20F-95AC46FDB7D0

Yksi vieraista löytyy rannasta kuolleena, ja Pinni on kadonnut. Selvittelystä tulee monipolvinen, kun syyllistä ja motiivia etsitään. Dahlille tuttuun tapaan koko yhteisö osallistuu tutkintaan, joten Juutilainen saa arvokkaita vihjeitä. Kahdeksankymppinen Sanelma Raikku kantaa hänkin merkittävän kortensa kekoon:

-Tarkoitatko, että olen joku verhon raossa vaaniva juoruileva eukko?

-No en suinkaan, sinä nyt satut olemaan virkku jo ennen sanomalehden saapumista ja kuten sanoin, siitä on monta kertaa ollut hyötyä.

HANNE DAHL

Sarjan edellinen osa Viimeinen tahto oli mielestäni juonellisesti jäntevämpi. Tämän teoksen loppuosassa olisi voinut tiukemmin dramatisoida tapahtumia ja jättää lukijalle vähän enemmän ajattelemista. Kielellisesti kiinnitin huomiota kolmen päälauseen muodostamiin virkkeisiin, joita tuntui olevan häiritsevän paljon.

41405324-EB74-41E0-AA95-10BAF68EAFBF

Teos sopii pehmodekkareiden ystäville. Jäämme odottamaan Vertti Haapion ja muiden hauholaisten seuraavia vaiheita.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: