Pohjoisen pikavuoron arvoitus

Tapani Bagge & Jusa Hämäläinen 2019. Pohjoisen pikavuoron arvoitus. Ukulele-etsivä Nana 1. Aviador, EU. 26 s.

Pitkään kestänyt dekkaribuumi näkyy myös lastenkirjallisuudessa. Tapani Bagge ja Jusa Hämäläinen aloittavat yhteisteoksellaan uuden sarjan. Pohjoisen pikavuoron arvoituksessa seikkailevat eläinhahmoiset etsivät Nana ja hänen palvelijansa Armas, jotka musisoivat yhdessä. Keikkamatkalla tarjoutuu rikos ratkaistavaksi.

Jusa Hämäläisen piirrokset ovat täynnä yksityiskohtia ja liikettä. Poliisit saapuvat paikalle lentämällä. Etsivä Sorsa ja komisario Haikara tutkivat olosuhteita ja todisteita tarkkaan ja jämäkästi. Edes vuoristoneuvos Alma Kuikalle ei suoda erioikeuksia.

– Minulla on kiire! tärkeä virkarouva julisti bussin takaosasta. – Minua odotetaan Lahdessa. Jollen ehdi ajoissa, elämä on pilalla.

– Ei mahda mitään, komisario Haikara sanoi.

TAPANI BAGGE

Kirja on vauhdikas ja tulvillaan Baggelle ominaista huumoria. Vaikka teos on lapsille tarkoitettu, ei aikuisiakaan ole unohdettu. Tekstiin on piilotettu jotain löydettävää myös lukijalle. Hämäläisen kuvitustyyliin en ole aiemmin tutustunut, mutta se valloittaa värikkyydellään ja elekielellään. Nanasta piirtyy esiin diivan elkeitä, ja komisario Haikaran olemus on kuvissa yhtä aikaa utelias ja hallitseva.

5A913FFB-6C12-4D5D-9BBA-ABB77019F21D

 

Teos sopii hyvin lapsille myös yhdessä luettavaksi. Maailma pysyy turvallisesti sijoillaan rikoksista huolimatta, ja Nanan ja Armaan suhde kelpaa malliksi kaikille pitkää yhteiselämää toivoville.

Sain arvostelukappaleen Aviador-kustantamolta.

 

Kommentointi on suljettu.

Perusta blogi WordPress.comiin.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: