Jälki jää

Eija Piekkari 2019. Jälki jää. MurhaMylly 191. Myllylahti, Espoo. 346 s.

Rikosylikonstaapeli Kristiina Elosta kertova dekkarisarja on edennyt 12. osaan. Teoksessa Jälki jää liikutaan Lahdessa, Nastolassa, Hollolassa ja muuallakin Päijät-Hämeessä. Poliisille tulee tutkittavaksi teoksen alussa kaksi murhaa, jotka näyttävät liittyvän yhteen, vaikkei uhreilla olekaan mitään yhteistä.

Sitkeät tutkimukset eivät tunnu johtavan tutkijoita eteenpäin. Sen sijaan hyvin monella tuntuu olevan motiivi surmatekoihin. Iida Lessi on jatkuvassa rahapulassa, mutta hänen poikansa on testamentin kautta ainoa edunsaaja.  Samoin Seela Metsälä ja Lari Kuuronen ovat perimässä isoisänsä. Julia Tykyn ympärillä pyörii epämääräinen seurapiiri, jonka juhlintatavat jättävät toivomisen varaa. Raha tuo esiin ihmisten epämiellyttävimmät puolet.

9B4B9769-FAD7-4930-BFD0-657CF73600B8

Tutkinta junnaa paikallaan, koska moni valehtelee tai jättää kertomatta totuuden.

Krisse oli jo ärtynyt naisen nähdessään. Tämä oli niitä, jotka vetkuttavat ja vatvovat ja vatuloivat.

EIJA PIEKKARI

Teoksen kerronnan rytmi on verkkainen, mutta se tiivistyy upeasti loppua kohti. Pidin erityisesti Liina- ja Keppi-Kasoloitten järjestämistä juhlista. Kutsumattoman vieraan käynnistä seuraa huikea loppuhuipennus, josta ei vauhtia puutu.

Jännitys säilyy loppuun asti, sillä niin moni henkilöistä hämää, säätää ja peittelee omia pienempiä rikoksiaan. Piekkarin kerronta on tasaisen varmaa ja pitää otteessaan loppuun saakka. Teos tarjoaa lukijalle takuuvarmaa viihdettä, jolle kustantajan sivujen mukaan on luvassa myös jatkoa.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: