Dekkariviikko 2020: Kesäkuun kalmantanssit

JP Koskinen 2020. Kesäkuun kalmantanssit. Murhan vuosi. Crime Time, Helsinki. Kansi Timo Ahola. 305 s.

Murhan vuoden kuudes osa pyörii pikavippeihinsä kompastuneen nuoren miehen ympärillä. Hämeenlinnasta tulee tutuksi Tiiriön kauppakeskusten takana oleva teollisuusalue. Lisäksi lukija saa pikakurssin paikalliseen Monacoon ja pieneen Rivieraan.

dekkariviikko-logo-fb-1200x628-2020-1024x536

Murhan vuosi -sarjaa pitävät koossa Arosuon suvun vaiheet. Yksityisetsivä Juho Tulikoski yrittää selvitettävien tapausten välillä saada selville enonsa, Kalevi Arosuon, vaiheita. Jos edellisessä osassa vihjattiin, ettei eno ole aivan viaton poliisilaitokselta saatuihin potkuihin, tässä osassa Juho aktivoituu penkomaan enonsa piilottamia arkistoja. Etsiväkaksikon työ jopa hankaloituu, kun Lepistö, paikallinen poliisi, käy hakemassa enon kuulusteluihin.

Arosuon suvun keskinäinen kemia toimii uskottavasti. Kinastelu, ohipuhuminen, yhteisten ja yksityisten raha-asioiden vatvominen kääntyy taas vähän uuteen asentoon kuin edellisissä osissa. Ja koukuttaa lukijan Juhon mukaan miettimään, kuka on luotettava.

Maailma oli nykyään niin kiero, että kun piti viinipulloa hetken aloillaan, arkipäivä kiersi korkin auki.

JP KOSKINEN

Teos onnistuu lunastamaan sille asettamani odotukset, ja oikeastaan jopa ylittää ne. Edellisen osan jälkeen taisin kirjoittaa, etten malttaisi odottaa tätä osaa. Loppuratkaisu on tällä kertaa niin yllättävä, että koukku toimii viimekertaistakin paremmin.

Mitä tästä voi muuta sanoa: suosittelen.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: