Alkutalven lukuhaaste

Mai Laakson Kirjasähkökäyrä-blogissa on jo kolmatta kertaa järjestettävä lukuhaaste Kirjahyllyn aarteet 3. Haasteessa luetaan syystä tai toisesta lukematta jääneitä kirjoja omasta kirjahyllystä.

Lupasin lähteä mukaan, sillä lorvailin blogini kanssa kesällä ja syksyllä. Kesällä puuhastelin mökillä ja kirjojen lukeminen jäi vähemmälle. Sen sijaan kirjojen kuunteleminen täytti monta, ajatuksista tyhjää hetkeä. Tuntui siltä, että tarvitsin rikoksista taukoa, joten uppouduin Hollywood-teemaan. Marian Keyesin Enkelit-teoksen jälkeen kuuntelin Ismo ja Angelika Leikolan mainion Suo, kuokka ja Hollywood -teoksen. Viime mainittu saattaa kiinnostaa kirjoittajia ja esiintyjiä, ainakin jos stand-upin tai huumorin kirjoittaminen kiinnostaa, sillä Leikolat avaavat omaa luomisprosessiaan.

No entäs syksy sitten? Se ajaminen. Selätin työmatkalla Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen niin ikään äänikirjana. Kaptah valloitti minut röyhkeydellään, ja toisinaan nauroin ääneen teoksen naishahmoille. Muinainen maailma todella oli julma miehelle. Kevääksi olen varustautunut Sodalla ja rauhalla. Ensimmäisten katkelmien perusteella Tolstoin teksti sai minut muistelemaan Alexandre Dumas’n tyyliä, mutta varaan oikeuden mielipiteen muutokseen.

Kuten minulla on tapana, säädän haastetta vähän. Sijoitan nimittäin lukemattomat kirjat yöpöydälle ja luetut hyllyyn. Yöpöydän kasvava pino johti toissa talvena siihen, että hankin suuremman yöpöydän. Voi pitää useampaa pinoa. Niitä vajutan nyt.

Blogia varten hankittuja, viime vuonna julkaistuja kirjoja on joitakin. Samoin olen kehitellyt tietokirjoista uutta, kolmen teoksen sarjaa. Elämäkertoja on niin ikään julkaistu paljon, ja niistäkin riittäisi rosvot ja poliisit -sarjaksi. Katsotaan, mihin aika ja voimat riittävät. Haasteaika riittää pariin kirjaan ja ulkona riehuvan pandemia-aallon laimentumiseen. Tule mukaan ja ilmoittaudu täältä.

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: