Sanataiteen päivät 2017

Tänä viikonloppuna Oriveden Opistolla järjestettiin Uuden Kirjan Symposium, jonka teemana oli Minä / yhteisöni / yhteiskuntani. Perjantaina 17.11. esittäytyivät Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen tutkijat ja jatko-opiskelijat.

Ilmoitus

Ohjelma oli monipuolinen. Tutkimuksen kohteena on niin luovan kirjoittamisen prosessin ohjaaminen kuin kirjoittamisen tilan luominen. Lajeista tutkimuksen kohteena ovat kuunnelma ja haikunovelli. Kirjallisuushistoriaa käsittelee Järnefeltin kirjallisen salongin tutkimus, erityisesti Kauppis-Heikin näkökulmasta. Historiallisen näkökulman toi Sachsenhausenin keskitysleiristä kirjoitettujen kirjeiden tutkija.

Kirjalliset salongit

Kirjastojen roolia sanataideohjauksessa esitteli Johanna Kulmala. Kirsi-Marja Alatalo puolestaan esitteli kirjallisuusterapeuttisen ryhmän toimintaa Malmin kirkossa. Terapiassa oli käytetty tanka- ja pantoum-runoja. Pantoum on indonesialainen runomitta, jossa toistetaan kahdeksaa säettä. Tiivistän perjantain sisältöä ja lauantain Pirjo Hassisen kirjailuvierailun oheiseen pantoumiin:

Oriveden henki asuu lammessa.

otan riskin ja leijun:

Hassisella on yleisavain.

tuunaudun sisään aikaan ja paikkaan

 

otan riskin ja leijun

Kai sä tiedät tän seinähöntiäisen?

tuunaudun sisään aikaan ja paikkaan

Jakub Janda twiittaa mustasta perjantaista.

 

Seinähöntiäinen? joo me tunnetaan

tältä aloittelijuus tuntuu ensimmäistä kertaa

musta perjantai minussa

from collection to connection

 

tältä aloittelijuus tuntuu ensimmäistä kertaa

Hassisella on yleisavain.

from connection to collection of memories

Oriveden henki asuu lammessa.

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: