Haastemies lähtee

 
Tietokirjahaaste[1]

Luin Klassikkojen lumoissa -blogin jättämään tietokirjahaasteeseen yhteensä noin 800 sivua, jotka linkittyivät jollain tavalla dekkareihin tai rikoksiin. En ihan onnistunut sitomaan kirjavalintoja Hämeeseen, vaan tällä kertaa valinnat osuivat kahdesti Tampereelle ja kerran Helsinkiin.

Yhden teoksen tuli olla ei-populaari teos. Sellaiseksi valikoitui Poliisiammattikorkeakoulun tutkimus Pahat pojat -elokuvan vaikutuksesta samankaltaisiin rikoksiin. Tutkimus sijoittui luokkaan 30.16.

1. haaste: Pahat pojat -elokuva ja rikollisuus

Yhden teoksista tuli käsitellä aihetta, josta ei ennalta tiennyt mitään. Poliisin työ ja sen historia ovat minulle outoja, joten popularisoitu dokumenttiromaani oli tähän omiaan. Kirja sijoittui samaan luokkaan kuin edellinenkin. Popularisoinnista huolimatta teoksessa oli myös autenttista, historiallista materiaalia.

2. haaste: Messukylän veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta

Kolmas teos sijoittuikin sitten aivan eri luokkaan 99. Omaelämäkerrassa kerrottiin mm. miten rikostoimittajasta tuli rikoskirjailija. Painotin tätä näkökulmaa, koska se oli blogini kannalta mielenkiintoinen.

3. haaste: Likainen Harri

Yhteenvetona voi todeta, että osa rikoksista ja niiden motiiveista on ajattomia. Osin rikoslaki muuttuu ajan myötä, jolloin on vaikea ymmärtää esimerkiksi seksuaalisten vähemmistöjen kohtelua. Yhtä vaikea on toisaalta ymmärtää nykyaikaisen mediatalon linjauksia siitä, kenen tekemistä rikoksista uutiset kirjoitetaan. Tekijän sosiaalisen statuksen mukaan rikokset joko uutisoitiin tai uutisoinnista ensin riideltiin ja vasta sitten uutisoitiin.
ECAF1B7A-FAAE-45BA-81E1-11899259141B

Haaste oli yllättävän antoisa. Taputtelen haastemiehen ovelta kolkuttamasta muualle ja kuittaan vaikean tason haasteen suoritetuksi.

Muiden bloggareiden lukemiin tietokirjoihin voit tutustua täältä. http://klassikkojenlumoissa.blogspot.com/

 

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

Start a Blog at WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: